Skip to content

DEFAULT

8 thoughts on “ Sarba Calului

  1. De sărbători, în Piața Universității, în dreptul statuii lui Mihai Viteazul, mai exact, la „coada calului", cum i se spune acestui loc de întâlnire, unde era instalată o scenă pe care evoluau diverse trupe muzicale, am fost martor la o discuție între doi spectatori, care a devenit apoi generală, fiindcă a atras mai mulți oameni și, când am plecat de acolo, ei tot discutau.
  2. Când se sărbătorește Anul Nou chinezesc: Când începe Anul Calului de Lemn BAZAR • 06 Ianuarie - • bro Festivalul Anului Nou chinezesc începe de obicei în prima zi din prima lună din calendarul chinezesc și ia sfârșit cu Festivalul Lampioanelor care are loc în a cincisprezecea zi.
  3. Song Favorites Of Georgia Gibbs (Ballin' The Jack on disc label)Mercury Records MG From the back cover: Not too many years ago Georgia was singing in public for the first time in a small Worcester, Mass., orphanage, when she was but thirteen, and from that moment on there was no question in her mind about the course of her future would take.. She worked with local bands and .
  4. Jan 27,  · Romania are inca o multime de traditii si obiceiuri stravechi care, din fericire, au gasit o cale de a supravietui pana in zilele noastre. In calatoriile mele prin Romania am cautat mereu sa gasesc ceva autentic: o localitate, un obicei, un produs realizat manual sau dupa retete stravechi, oameni care sa fi pastrat traditii sau mestesuguri pe care astazi nu mai ai de unde sa le inveti si asa.
  5. Dansurile tradiţionale alcătuiesc, fără îndoială, un domeniu foarte important al patrimoniului fiecărui popor. La fiecare mare sărbătoare, satenii își puneau straiele bune (femei și bărbați, tineri și bătrâni) și se adunau într-un loc în care petreceau, dansau și cântau.
  6. Dec 18,  · Frunzuliță iasomie, Astă horă-mi place mie. (bis x2) De micuță am jucat, Cum muma m-o învățat.
  7. Stan(a) - Acest nume de fata este folosit in sarba, croata si ceha. Sursa lui este stan slav, o fraza slavica ce inseamna "judecata glorioasa". Stefana (Stefania/Stefan) - Acest nume de fata este folosit in germana, engleza si franceza. Sursa lui este Stephanos, un nume grecesc de .
  8. Tot ca legendă despre căluş se spune că ar fi un dans popular ce are legătură cu cultul unui străvechi zeu cabalin ce imita tropăiturile calului. Dansul este executat de băieţi sau bărbaţi cu lovituri ale călcâielor, bătăi apăsate în pământ, sărituri în aer şi strigături. În trecut, mamele îşi aduceau copiii pentru a fi săriţi de căluşări, crezând că în acest.

Leave a Comment

© 2019 clevatbeechasdive.evapirisoxafciteconsguamopum.info • Powered by
https://branyvattalirosessupoonasimpu.co/inocrenazahos/tissue-tigers-the-arguers.php